Binnen ons connected school concept beiden we ook de ‘schoolmate’ aan, dat is de betaalbare oplossing voor langdurig zieke leerlingen. We doen dit op basis van bestaande componenten , 3 x HP Chromebook , met ingebouwde IP camera en microfoon, 1 x thuis, 1 x in de klas op buro leerling, 1 x voor leraar en een actieve Google hangouts groups-sessie (Gratis software).

Proces:

• Een buddy-leerling kan dan elke dag even inloggen en de klasgenoot inbellen.
  • Via de camera en microfoon kan leerling alles volgen
  • De leraar kan meekijken naar werk van leerling
  • De leraar kan smartboard laten zien of met leerling praten/meekijken naar projecten/werk
  • De leerling kan samenwerken met andere leerlingen en meekijken naar projecten/werk
  • Dit geeft een goede basis klasse-ervaring voor de leerling, zijn mede leerlingen en leraar.